• Announcements

    • david

      READ: Mine-imator forum rules   07/14/15

      Read 'em!
    • david

      Mine-imator 1.1.0   11/21/17

      Version 1.1.0 is finally here! Thanks everyone for your input, patience and help with bug-smashing! https://www.mineimatorforums.com/index.php?/topic/46014-mine-imator-110/  
    • david

      Dev update #12 part 1   12/19/17

      Steve will get deliciously curvy in the next update! We also take a look at what happened during 2017 for Mine-imator. https://www.mineimatorforums.com/index.php?/topic/69008-dev-update-12-part-1-2017-in-a-nutshell-and-flexible-steves
    • Nimi

      Dev update #12 part 2   12/19/17

      Mine-imator will be getting some new and exciting graphics in 2018. https://www.mineimatorforums.com/index.php?/topic/69014-dev-update-12-part-2-a-bright-future-and-modelbench-news  

Recommended Posts

This was not a problem with me until later on. Mine-imator is using up 90% of my CPU.

I am using a 64bit Windows 8.1 Toshiba Satellite Laptop with Built-in NVIDA. I can't toggle the priority of the process. I am not sure if this is a graphics problem or that the latest update requires more usage. I discovered this as it slows down other graphics-powered image editors such as Paint.NET. This is regardless if my project's workspace is empty or not. Even rendering gets worse over time. I have over 600GB free space. If I can get answers as to why this is happening, that'd be wonderful thanks. This is an awesome program by the way.

iuz48zE2SwCgOy58r2GYOw.png

I am thinking of re-installing it but it will still be the same program. So I am simply guessing there's another cause.

Edited by MidgetHero

Share this post


Link to post
Share on other sites

this might be due to the latest windows 10 patch in response to the spectre and meltdown security exploits. while it keeps your pc secure, you also end up loosing a good chunk of your processor's performance.
your best bet is to either wait until optimized versions of this patch come out in later updates, or to get a more powerful pc

Edited by ThatGuyBrian

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ThatGuyBrian said:

this might be due to the latest windows 10 patch in response to the spectre and meltdown security exploits. while it keeps your pc secure, you also end up loosing a good chunk of your processor's performance.
your best bet is to either wait until optimized versions of this patch come out in later updates, or to get a more powerful pc

He's using 8.1, not 10.

 

Did this only just start happening or has it been happening since you first got it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've worked out the problem. Turns out that it was an NVIDIA Graphics Driver update that had caused this. Switching to the Intel Graphics Driver for Mine-imator really helped. Can I suggest they work on an NVIDIA Graphics patch?

"Did this only just start happening or has it been happening since you first got it?"
Well, I had it for a long time, only earlier this week had it started to lag.

Edited by MidgetHero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.