Jump to content

Recommended Posts

I open a model and something says:

"Unreadable file

The file could not be read correctly. See  the log for more details."

After open the log I see:
"10.35.07 JSON ERROR: Unexpected linebreak in string on line 438, column 76"

I go to line 438 collumn 76 and there are not error. I dont know why that happened

Share this post


Link to post
Share on other sites

you might be loading a .JSON model and not a .mimodel into modelbench, JSON isnt supported in mb
or your model file is corrupted. 

Edited by ShotUAnimations

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ShotUAnimations said:

was it previously loaded in a different version of modelbench and edited

no, I load and edit it in modelbench 1.0.1

same with the model version

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Pramuaji said:

no, I load and edit it in modelbench 1.0.1

same with the model version

did you change the file type from something different to a .mimodel?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Pramuaji said:

no, I did not

Your model is corrupted then, Mine-Imator won't load the model either

Edited by ShotUAnimations

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Pramuaji said:

Do you know how to repair it? 

Send me the error log

Share this post


Link to post
Share on other sites

***   Modelbench log   ***

In your issue report, include this full log, along with instructions how to recreate the issue.
If the issue concerns a specific model, upload its contents in a .zip file.

09.12.39 modelbench_version: 1.0.1
09.12.39 gm_runtime: 2.2.5.378
09.12.39 YYC: yes
09.12.39 working_directory: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\
09.12.39 file_directory: C:\Users\Pramuaji\AppData\Roaming\Modelbench\
09.12.39 OS: Windows
09.12.39 os_version: 655360
09.12.39 os_is_network_connected: yes
09.12.39 os_get_language: id
09.12.39 os_get_region: ID
09.12.39 USERDOMAIN: mBLANKon
09.12.39 USERNAME: Pramuaji
09.12.39 USERPROFILE: C:\Users\Pramuaji
09.12.39 APPDATA: C:\Users\Pramuaji\AppData\Roaming
09.12.39 NUMBER_OF_PROCESSORS: 2
09.12.39 PROCESSOR_ARCHITECTURE: x86
09.12.39 PROCESSOR_IDENTFIER: 
09.12.39 PROCESSOR_LEVEL: 6
09.12.39 PROCESSOR_REVISION: 3a09
09.12.39 video_adapter_subsysid: 328011843
09.12.39 udid: e5694f0a-f72e-4a32-a50e-e86919604560
09.12.39 video_adapter_vendorid: 32902
09.12.39 video_d3d11_context: 042C5934
09.12.39 video_d3d11_device: 0421C4CC
09.12.39 video_adapter_deviceid: 342
09.12.39 video_adapter_sharedsystemmemory: 1013893120
09.12.39 video_adapter_revision: 9
09.12.39 video_adapter_description: Intel(R) HD Graphics
09.12.39 video_adapter_dedicatedsystemmemory: 0
09.12.39 video_adapter_dedicatedvideomemory: 33554432
09.12.39 External library init
09.12.39 External library: Data\file.dll
09.12.39 External library: Data\window.dll
09.12.39 working_directory: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\
09.12.39 Trying to save files
09.12.39 surface_save OK
09.12.39 texture_create OK
09.12.39 file_delete_lib OK
09.12.39 Create vertex format
09.12.39 Shader init
09.12.39 shaders_are_supported: yes
09.12.39 shader_alpha_test compiled: yes
09.12.39 shader_alpha_fix compiled: yes
09.12.39 shader_border compiled: yes
09.12.39 shader_high_aa compiled: yes
09.12.39 shader_normals compiled: yes
09.12.39 shader_shape_outline compiled: yes
09.12.39 shader_shape compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao_depth_normal compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao_blur compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao compiled: yes
09.12.39 shader_high_light_sun compiled: yes
09.12.39 shader_depth compiled: yes
09.12.39 shader_preview compiled: yes
09.12.39 shader_sky compiled: yes
09.12.39 shader_color_light compiled: yes
09.12.39 shader_color compiled: yes
09.12.39 shader_draw_texture compiled: yes
09.12.39 Loading language file: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\Data\Languages\english.mblanguage
09.12.39 Windows startup
09.12.39 Loading settings: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\Data\settings.mbdata
09.12.39 load_format: 1
09.12.39 Render init
09.12.42 Ground vbuffer init
09.12.42 Sky vbuffer init
09.12.42 []
09.12.54 Opening model: C:\Users\Pramuaji\Mine-imator\Rig\1.15.1 3D\assets\villager.mimodel
09.12.55 JSON ERROR: Unexpected linebreak in string on line 411, column 76
09.12.55 Could not parse JSON file: C:\Users\Pramuaji\Mine-imator\Rig\1.15.1 3D\assets\villager.mimodel
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Pramuaji said:

***   Modelbench log   ***

In your issue report, include this full log, along with instructions how to recreate the issue.
If the issue concerns a specific model, upload its contents in a .zip file.

09.12.39 modelbench_version: 1.0.1
09.12.39 gm_runtime: 2.2.5.378
09.12.39 YYC: yes
09.12.39 working_directory: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\
09.12.39 file_directory: C:\Users\Pramuaji\AppData\Roaming\Modelbench\
09.12.39 OS: Windows
09.12.39 os_version: 655360
09.12.39 os_is_network_connected: yes
09.12.39 os_get_language: id
09.12.39 os_get_region: ID
09.12.39 USERDOMAIN: mBLANKon
09.12.39 USERNAME: Pramuaji
09.12.39 USERPROFILE: C:\Users\Pramuaji
09.12.39 APPDATA: C:\Users\Pramuaji\AppData\Roaming
09.12.39 NUMBER_OF_PROCESSORS: 2
09.12.39 PROCESSOR_ARCHITECTURE: x86
09.12.39 PROCESSOR_IDENTFIER: 
09.12.39 PROCESSOR_LEVEL: 6
09.12.39 PROCESSOR_REVISION: 3a09
09.12.39 video_adapter_subsysid: 328011843
09.12.39 udid: e5694f0a-f72e-4a32-a50e-e86919604560
09.12.39 video_adapter_vendorid: 32902
09.12.39 video_d3d11_context: 042C5934
09.12.39 video_d3d11_device: 0421C4CC
09.12.39 video_adapter_deviceid: 342
09.12.39 video_adapter_sharedsystemmemory: 1013893120
09.12.39 video_adapter_revision: 9
09.12.39 video_adapter_description: Intel(R) HD Graphics
09.12.39 video_adapter_dedicatedsystemmemory: 0
09.12.39 video_adapter_dedicatedvideomemory: 33554432
09.12.39 External library init
09.12.39 External library: Data\file.dll
09.12.39 External library: Data\window.dll
09.12.39 working_directory: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\
09.12.39 Trying to save files
09.12.39 surface_save OK
09.12.39 texture_create OK
09.12.39 file_delete_lib OK
09.12.39 Create vertex format
09.12.39 Shader init
09.12.39 shaders_are_supported: yes
09.12.39 shader_alpha_test compiled: yes
09.12.39 shader_alpha_fix compiled: yes
09.12.39 shader_border compiled: yes
09.12.39 shader_high_aa compiled: yes
09.12.39 shader_normals compiled: yes
09.12.39 shader_shape_outline compiled: yes
09.12.39 shader_shape compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao_depth_normal compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao_blur compiled: yes
09.12.39 shader_high_ssao compiled: yes
09.12.39 shader_high_light_sun compiled: yes
09.12.39 shader_depth compiled: yes
09.12.39 shader_preview compiled: yes
09.12.39 shader_sky compiled: yes
09.12.39 shader_color_light compiled: yes
09.12.39 shader_color compiled: yes
09.12.39 shader_draw_texture compiled: yes
09.12.39 Loading language file: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\Data\Languages\english.mblanguage
09.12.39 Windows startup
09.12.39 Loading settings: C:\Users\Pramuaji\Downloads\Modelbench 1.0.1\Data\settings.mbdata
09.12.39 load_format: 1
09.12.39 Render init
09.12.42 Ground vbuffer init
09.12.42 Sky vbuffer init
09.12.42 []
09.12.54 Opening model: C:\Users\Pramuaji\Mine-imator\Rig\1.15.1 3D\assets\villager.mimodel
09.12.55 JSON ERROR: Unexpected linebreak in string on line 411, column 76
09.12.55 Could not parse JSON file: C:\Users\Pramuaji\Mine-imator\Rig\1.15.1 3D\assets\villager.mimodel
 

Yeah your file is corrupted and i think can not be fixed unless you remodel the model

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, ShotUAnimations said:

Yeah your file is corrupted and i think can not be fixed unless you remodel the model

Sorry, but you're wrong.

8 hours ago, Pramuaji said:

Do you know how to repair it? 

I've fixed your model, here you go!

https://www.mediafire.com/file/nps2kautrxku1an/Villager_Rig.zip/file

The problem was that one of your parts was named "\", which messes with the JSON. I've renamed it to "PART_ERROR" so you can see it. Feel free to rename it to something you want.
Just make sure not to name any of your parts "\" next time! :)

Edited by __Mine__

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, __Mine__ said:

Sorry, but you're wrong.

I've fixed your model, here you go!

https://www.mediafire.com/file/nps2kautrxku1an/Villager_Rig.zip/file

The problem was that one of your parts was named "\", which messes with the JSON. I've renamed it to "PART_ERROR" so you can see it. Feel free to rename it to something you want.
Just make sure not to name any of your parts "\" next time! :)

Thank you very much😊😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...